Fietstour 2020
Fietstour 2021
De zestig mavo-3-leerlingen van Het Stormink in Deventer hebben een luxe examenlocatie deze week. Op het podium van de grote zaal, en in de kleine zaal staan op anderhalve meter afstand tafeltjes met lekkere stoelen opgesteld. In school was geen plek. En de Deventer Schouwburg is dolgelukkig dat er eindelijk weer stemmen klinken in het gebouw.

lees hier verder...

Afgelopen week hebben we online vragenuurtjes georganiseerd. Op deze momenten zijn flink wat vragen gesteld en  beantwoord. Misschien dat deze ook voor jou interessant zijn. 
Klik op de link om ze te lezen!

Veel gestelde vragen EN de gegeven antwoorden tijdens de vragenuurtjes

Op Het Stormink vinden we het belangrijk dat jouw lessen doorgaan tijdens de coronatijd.

Hieronder lees je waar jij op moet letten als je onderwijs op afstand krijgt.

Instructies voor de leerling klik hier.

Handleiding Teams voor leerlingen klik hier.

5 maart 2021

Alle scholen nu weer open

In de voorjaarsvakantie kwam het verlossende woord: alle leerlingen mogen weer naar school. Leerlingen, docenten en medewerkers hebben daar echt naar uitgekeken. Tot eind februari waren we alleen open voor examenkandidaten, praktijkonderwijs leerlingen en speciale opvang.

Nu organiseren we een combinatie van online en live onderwijs op 1,5 meter afstand in alle vijf de scholen. De meeste leerlingen gaan sinds woensdag 3 maart weer zo’n 2,5 dag per week naar school. De examenleerlingen op De Marke, vrijeschoolleerroute het Corberic en het Vlier en zijn er alle dagen, net als de leerlingen van het praktijkonderwijs op Arkelstein.

We ontvangen de komende jaren extra geld uit het Nationale Programma Onderwijs om vertragingen die leerlingen hebben opgelopen vanwege Corona op te vangen en te helpen herstellen. Een omvangrijk landelijk ondersteuningsprogramma waaruit bijvoorbeeld extra handen in de klas betaald kunnen worden. Het gaat om leervertragingen op cognitief, maar ook op sociaal/emotioneel gebied. Over de precieze invulling van het programma zijn wij in gesprek met ouders, leerlingen en docenten. 

 

13 januari 2021

Nog 3 weken langer lockdown voor het VO werd gisteravond in de landelijke persconferentie aangekondigd. Het ziet er nu naar uit dat dit in ieder geval duurt tot en met 9 februari a.s..

Wel zijn er live lessen en examens voor de examenleerlingen op De Marke en Het Vlier. Ook de lessen van het praktijkonderwijs op Arkelstein en de vmbo beroepsvakken op De Marke gaan door. Leerlingen houden onderling nu ook verplicht 1,5 meter afstand. Er is opvang in de scholen mogelijk voor leerlingen die thuis moeilijk tot leren komen of online hun lessen kunnen volgen. Neem in dat geval contact op met de mentor van uw zoon of dochter. Zo kunnen we afstemmen wat mogelijk is.

 

Laatste update 15 januari 2021:

Over hoe het onderwijs wel verloopt informeert Het Stormink ouders en leerlingen regelmatige via mails, in volgorde van actualiteit:

Nieuwsbrief 15 januari '21 ouders en leerlingen

Nieuwsbrief 17 december '20 ouders en leerlingen

14 december '20 Omschakelen naar online lessen

Nieuwsbrief 11 december '20 ouders en leerlingen

Nieuwsbrief 30 oktober '20 ouders en leerlingen

Beslisboom (Ministerie van Volksgezondheid 14 oktober 2020)

Update 22 oktober '20 Het Stormink "mondkapjes"

Nieuwsbrief 11 september ouders en leerlingen

Update 31 augustus Corona beslissingsboom Etty Hillesum Lyceum

Update 26 juni '20 Het Stormink "Informatie betreft laatste schoolweek een start nieuwe schooljaar"

Update 19 juni '20 Het Stormink "Nieuwsbrief juni 2020"

Update 5 juni '20 Het Stormink "Komende weken onderwijs"

Update 25 mei '20 Het Stormink "Herstart fysiek onderwijs"

Update 14 mei '20 Het Stormink "Herstart fysiek onderwijs"

Update 24 april '20 Het Stormink

Update 9 april '20 Het Stormink

Update 2 april '20 Het Stormink

Update 27 maart '20 Het Stormink

Update 19 maart '20 Het Stormink

Update 18 maart '20 Het Stormink

Update 16 maart '20 Het Stormink

Update 15 maart '20 Het Stormink 

De Deventer Post schrijft er dit over.

 

Leerlingen Stormink van start Deventer post

Extra laptop nodig vanwege thuisonderwijs? Stichting Leergeld Deventer helpt!  Klik hier voor meer info

 

'Inmiddels kijken we alweer terug op een geslaagde tto-middag, waarbij leerlingen hebben kunnen ervaren hoe het is om in het Engels les te krijgen. Als afsluiter is er goed genoten van een echte High Tea. We thank you all for coming and we hope to see you all next year!'

Het Stormink heeft een gouden Schoolkantine Schaal 2019 - 2020 van het Voedingscentrum verdiend. Hiermee laten zij zien dat de schoolkantine gezond is ingericht.

 Je eigen theateruitvoering produceren, van script schrijven tot uitvoeren. Op Het Stormink kan het! 

Donderdag 23 januari hebben we weer trotse ouders, grootouders, broertjes en zusjes op de tribune gehad in onze school.  De leerlingen uit zowel de eerste als de tweede Theaterklas hebben de sterren van de hemel gespeeld. De 1e klas met als thema; "Mijzelf en mijn omgeving" in verschillende scenes. De 2e klas vanuit de studio  "Nederland Draait Doorrr" naar scenes op verschillende locaties in het land.

Trots kunnen wij vertellen dat wij vanaf schooljaar 20/21 naast tweetalig atheneum ook tweetalig havo gaan aanbieden.

Voor informatie mag u contact met ons opnemen of bezoek ons Open Huis op 17  januari tussen 16.00 en 20.00 uur. 

Collega's en huidige leerlingen staan op de tweede verdieping te popelen om jullie hierover meer te vertellen.

 

Er is een studiedag voor docenten op deze dag die aansluit aan de kerstvakantie.

Op donderdagmorgen 5 december vroeg ontbijten met bedrijfsrelaties uit Deventer en de regio. Dat deden we als collega’s van de Etty scholen waar techniekvakken een injectie krijgen met landelijk subsidiegeld. Collega’s van Saxion, Aventus en …

Donderdag 5 december – Sint en roetveegpieten zijn op de Etty scholen gesignaleerd! In aula’s, lokalen en gangen laten zij zich horen, zien en ‘voelen’. Ja voelen ook, want pepernoten worden rondgestrooid.

 

Na drie jaar tweetalig-atheneum niet één, maar twee certificaten halen; dat vraagt om een feestje.