Wil jij een voorlichter in jouw groep 7/8?
Open Huis Het Stormink | vrijdag 4 november 16:00 - 20:00 uur

Laptop schooljaar 22/23

The Rent Company open dag flyer  klik hier (schooljaar 22-23)

Voor het bestellen van een laptop via The Rent Company klik hier. (schooljaar 22-23).

Een video in verband met  aanschaf laptop klik hier. (schooljaar 22-23)

Antwoorden op veel gestelde vragen: klik hier (Open Huis '23).

-> Inlogproblemen:  ItslearningOfficeSOMtodayZermelo.

Schoolboeken bestellen bij Iddink  schooljaar 22/23

Bestelinformatie Iddink leerjaar 1  klik hier

Bestelinformatie Iddink leerjaar 2 t/m 4 klik hier 

Vermeld wel de Iddink code van Het Stormink: SJ9SR5PZ

Leermiddelenlijst schooljaar 22/23 

Leermiddelenlijst basis en basis/kader leerjaar 1 en basis leerjaar 2 klik hier.

 Leermiddelenlijst kader, mavo, havo en atheneum leerjaar 1, 2 en 3 klik hier

Schoolcodes voor het bestellen van boeken andere locaties schooljaar 22/23

Locatie EHL Code Iddink
   
Het Stormink SJ9SR5PZ
   
De Marke Noord / Corberic   SYRTDF8D
   
De Marke Zuid YWX85M2H
   
Het Vlier VQFXY6KK
   
De Boerhaave 533569XQ

Dit schooljaar 2021/2022 werken we op Het Stormink met nieuwe lestijden. Om goed in te zetten op extra hulp voor leerlingen (door corona achterstanden) bieden we iedereen maatwerklessen per week aan. We willen dat niet in extra tijd doen; de schooldagen zijn al lang genoeg.  De lestijden veranderen daardoor als volgt: klik hier

 

Dinsdag 7 juni 2022 (dag na 2e Pinksterdag) is een studiedag voor het personeel, leerlingen zijn lesvrij.

Wat was het genieten! De school bruiste van energie. We overdrijven niet als we zeggen dat er ruim 750 potentiële leerlingen en ouders in de school aanwezig waren.
Zij werden in de hal ontvangen door een stormink-geel leger van leerlingen.
Ook Stormy, die ontwaakt is uit zijn corona-slaap was van de partij.
De leerlingen schreven zich in voor een les en werden naar de lokalen gebracht waar zij werden getrakteerd op geweldig leuke creatieve lessen.
Ondertussen konden de ouders in verschillende lokalen een presentatie volgen over de school en konden daarnaast nog met onze leerlingrondleiders de school door.

Ruim 320 km is er 3, 4 en 5 juni 2021 gefietst in de Etty Goes Cycling sponsorfietstocht van Deventer naar Doorn, dan naar Wanroij en op dag drie terug naar Deventer.  Een groep van 50 leerlingen, medewerkers en wat ouders van Het Vlier, De Marke, Het Stormink en De Boerhaave fietste een fiks bedrag bij elkaar. Dit geld is bestemd voor lesmateriaal voor onze partnerscholen in Uganda.

De zestig mavo-3-leerlingen van Het Stormink in Deventer hebben een luxe examenlocatie deze week. Op het podium van de grote zaal, en in de kleine zaal staan op anderhalve meter afstand tafeltjes met lekkere stoelen opgesteld. In school was geen plek. En de Deventer Schouwburg is dolgelukkig dat er eindelijk weer stemmen klinken in het gebouw.

lees hier verder...

Afgelopen week hebben we online vragenuurtjes georganiseerd. Op deze momenten zijn flink wat vragen gesteld en  beantwoord. Misschien dat deze ook voor jou interessant zijn. 
Klik op de link om ze te lezen!

Veel gestelde vragen EN de gegeven antwoorden tijdens de vragenuurtjes

Op Het Stormink vinden we het belangrijk dat jouw lessen doorgaan tijdens de coronatijd.

Hieronder lees je waar jij op moet letten als je onderwijs op afstand krijgt.

Instructies voor de leerling klik hier.

Handleiding Teams voor leerlingen klik hier.

10 mei 2021

Om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, hebben wij van OCW zelftesten gekregen. Wij zien binnen onze scholen nog geen oploop van de besmettingen.Het blijft tot nu beperkt tot enkele gevallen.We hopen dat dit zo blijft. Ook met oog op de eindexamens, die op De Marke en Arkelstein al in april zijn gestart en na de meivakantie beginnen op Het Vlier.

De zelftesten zijn bedoeld voor twee situaties. Het thuistesten van collega’s, en risicogericht testen van leerlingen en collega’s op school.

OCW stelt voor alle collega's twee zelftesten per week beschikbaar. Thuis te gebruiken, vrijwillig en als preventieve check. Het doel is uiteraard het veilig openhouden van onze scholen. Daarnaast kunnen wij met instemming van ouders leerlingen tot 16 jaar, en ook collega’s op school laten testen door een hiervoor speciaal opgeleide collega, zodra er een coronabesmetting op school bekend is geworden.

Het gebruik van de zelftesten is altijd vrijwillig. Het delen van de uitslag is niet verplicht. De uitslag wordt niet geregistreerd en is voor eigen gebruik. De inzet van zelftesten is aanvullend op de bekende maatregelen als anderhalve meter afstand, het dragen van een mondkapje bij verplaatsing in school, regelmatig handen wassen enzovoorts.

 

5 maart 2021

Alle scholen nu weer open

In de voorjaarsvakantie kwam het verlossende woord: alle leerlingen mogen weer naar school. Leerlingen, docenten en medewerkers hebben daar echt naar uitgekeken. Tot eind februari waren we alleen open voor examenkandidaten, praktijkonderwijs leerlingen en speciale opvang.

Nu organiseren we een combinatie van online en live onderwijs op 1,5 meter afstand in alle vijf de scholen. De meeste leerlingen gaan sinds woensdag 3 maart weer zo’n 2,5 dag per week naar school. De examenleerlingen op De Marke, vrijeschoolleerroute het Corberic en het Vlier en zijn er alle dagen, net als de leerlingen van het praktijkonderwijs op Arkelstein.

We ontvangen de komende jaren extra geld uit het Nationale Programma Onderwijs om vertragingen die leerlingen hebben opgelopen vanwege Corona op te vangen en te helpen herstellen. Een omvangrijk landelijk ondersteuningsprogramma waaruit bijvoorbeeld extra handen in de klas betaald kunnen worden. Het gaat om leervertragingen op cognitief, maar ook op sociaal/emotioneel gebied. Over de precieze invulling van het programma zijn wij in gesprek met ouders, leerlingen en docenten. 

 

13 januari 2021

Nog 3 weken langer lockdown voor het VO werd gisteravond in de landelijke persconferentie aangekondigd. Het ziet er nu naar uit dat dit in ieder geval duurt tot en met 9 februari a.s..

Wel zijn er live lessen en examens voor de examenleerlingen op De Marke en Het Vlier. Ook de lessen van het praktijkonderwijs op Arkelstein en de vmbo beroepsvakken op De Marke gaan door. Leerlingen houden onderling nu ook verplicht 1,5 meter afstand. Er is opvang in de scholen mogelijk voor leerlingen die thuis moeilijk tot leren komen of online hun lessen kunnen volgen. Neem in dat geval contact op met de mentor van uw zoon of dochter. Zo kunnen we afstemmen wat mogelijk is.

 

Laatste update 15 januari 2021:

Over hoe het onderwijs wel verloopt informeert Het Stormink ouders en leerlingen regelmatige via mails, in volgorde van actualiteit:

Nieuwsbrief 15 januari '21 ouders en leerlingen

Nieuwsbrief 17 december '20 ouders en leerlingen

14 december '20 Omschakelen naar online lessen

Nieuwsbrief 11 december '20 ouders en leerlingen

Nieuwsbrief 30 oktober '20 ouders en leerlingen

Beslisboom (Ministerie van Volksgezondheid 14 oktober 2020)

Update 22 oktober '20 Het Stormink "mondkapjes"

Nieuwsbrief 11 september ouders en leerlingen

Update 31 augustus Corona beslissingsboom Etty Hillesum Lyceum

Update 26 juni '20 Het Stormink "Informatie betreft laatste schoolweek een start nieuwe schooljaar"

Update 19 juni '20 Het Stormink "Nieuwsbrief juni 2020"

Update 5 juni '20 Het Stormink "Komende weken onderwijs"

Update 25 mei '20 Het Stormink "Herstart fysiek onderwijs"

Update 14 mei '20 Het Stormink "Herstart fysiek onderwijs"

Update 24 april '20 Het Stormink

Update 9 april '20 Het Stormink

Update 2 april '20 Het Stormink

Update 27 maart '20 Het Stormink

Update 19 maart '20 Het Stormink

Update 18 maart '20 Het Stormink

Update 16 maart '20 Het Stormink

Update 15 maart '20 Het Stormink 

De Deventer Post schrijft er dit over.

 

Leerlingen Stormink van start Deventer post

Extra laptop nodig vanwege thuisonderwijs? Stichting Leergeld Deventer helpt!  Klik hier voor meer info

 

'Inmiddels kijken we alweer terug op een geslaagde tto-middag, waarbij leerlingen hebben kunnen ervaren hoe het is om in het Engels les te krijgen. Als afsluiter is er goed genoten van een echte High Tea. We thank you all for coming and we hope to see you all next year!'

Het Stormink heeft een gouden Schoolkantine Schaal 2019 - 2020 van het Voedingscentrum verdiend. Hiermee laten zij zien dat de schoolkantine gezond is ingericht.

 Je eigen theateruitvoering produceren, van script schrijven tot uitvoeren. Op Het Stormink kan het! 

Donderdag 23 januari hebben we weer trotse ouders, grootouders, broertjes en zusjes op de tribune gehad in onze school.  De leerlingen uit zowel de eerste als de tweede Theaterklas hebben de sterren van de hemel gespeeld. De 1e klas met als thema; "Mijzelf en mijn omgeving" in verschillende scenes. De 2e klas vanuit de studio  "Nederland Draait Doorrr" naar scenes op verschillende locaties in het land.

Trots kunnen wij vertellen dat wij vanaf schooljaar 20/21 naast tweetalig atheneum ook tweetalig havo gaan aanbieden.

Voor informatie mag u contact met ons opnemen of bezoek ons Open Huis op 17  januari tussen 16.00 en 20.00 uur. 

Collega's en huidige leerlingen staan op de tweede verdieping te popelen om jullie hierover meer te vertellen.

 

Er is een studiedag voor docenten op deze dag die aansluit aan de kerstvakantie.

Op donderdagmorgen 5 december vroeg ontbijten met bedrijfsrelaties uit Deventer en de regio. Dat deden we als collega’s van de Etty scholen waar techniekvakken een injectie krijgen met landelijk subsidiegeld. Collega’s van Saxion, Aventus en …

Donderdag 5 december – Sint en roetveegpieten zijn op de Etty scholen gesignaleerd! In aula’s, lokalen en gangen laten zij zich horen, zien en ‘voelen’. Ja voelen ook, want pepernoten worden rondgestrooid.

 

Na drie jaar tweetalig-atheneum niet één, maar twee certificaten halen; dat vraagt om een feestje.