Wil jij een voorlichter in jouw groep 7/8?
Open huis 2023

Het Stormink is nog gezonder dan voorheen!

Het Stormink heeft het vignet Gezonde School behaald. Met het vignet Gezonde School laat Het Stormink zien dat de school voldoet aan de kwaliteitscriteria die zijn opgesteld door deskundigen. Het Stormink is trots op dit behaalde resultaat!

Werken aan gezondheid op school loont. Het draagt bij aan betere schoolprestaties, minder schooluitval en een gezondere leefstijl. Zo zorgt Het Stormink voor actieve en gezonde leerlingen, een veilige schoolomgeving, een fris klimaat én heeft de school aandacht voor de persoonlijke en sociale ontwikkeling van haar leerlingen.

 

Naast verantwoorde voeding in de gezonde kantine waren we ook al in het bezit van het
Themacertificaat bewegen en sport. Nu is daar een extra certificaat bij gekomen!

De school heeft nu ook speciale aandacht voor het themacertificaat Relaties en seksualiteit. Hiervoor worden de volgende activiteiten ingezet: lessen over diversiteit en online misbruik, lessen over relaties en seksualiteit en in leerjaar 3 een herhalingsmodule. Daarnaast maken wij gebruik van meerdere spellen, om de lessen actief te houden.
Vanaf nu hangt het logo Gezonde School bij binnenkomst meteen zichtbaar. Zo kan iedereen zien dat onze school een gezonde school is.

Gezonde School is een samenwerking tussen diverse landelijke organisaties. Wilt u meer weten over (het vignet) Gezonde School? Kijk dan op www.gezondeschool.nl.

Naast het behalen van dit vignet, is de school gestart met een nieuwe functie, namelijk die van Coördinator seksuele gezondheid. Leerlingen en docenten kunnen hier terecht met bijvoorbeeld vragen, situaties waar tegenaan gelopen wordt, informatie over de verschillende onderwerpen die te maken hebben met seksualiteit, diversiteit en alle veranderingen die de puberteit met zich meebrengt.

De Coördinator seksuele gezondheid is mevrouw Schepers Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.