Het Stormink heeft het vignet Gezonde School. Dit betekent dat onder meer de kantine in onze school voldoet aan de richtlijnen van het Voedingscentrum, de Richtlijn Eetomgevingen voor Scholen. Wij zijn trots op dit resultaat! En…het gaat veel verder dan wat in de kantine te koop is….

We zorgen voor actieve en gezonde leerlingen, een veilige schoolomgeving en een fris klimaat. Naast persoonlijke en sociale ontwikkeling van de leerlingen. Dit is allemaal belangrijk, want het draagt bij aan een gezondere leefstijl, betere schoolprestaties en minder schooluitval.

Er is op Het Stormink ook aandacht voor het themacertificaat Sport en Bewegen. In dit kader organiseren we verschillende activiteiten. IRun2BFit is hier een voorbeeld van. Het is een aantrekkelijk lijfstijlprogramma speciaal voor het voortgezet onderwijs. Energie(k) voor zowel leerlingen als docenten. Het programma wordt opgepakt in de lessen biologie, lichamelijke opvoeding en mentorles. Dit programma krijgt een energieke, sportieve afsluiting door gezamenlijke deelname aan de Ijsselloop in onze stad. Dit jaar deden we met meer dan 300 leerlingen en docenten mee!

Ieder jaar brengen wij met de kantinescan van het Voedingscentrum ons aanbod in kaart. Deze uitkomsten worden met de schoolleiding besproken.

Gezonde School is een samenwerking tussen diverse landelijke organisaties. Meer weten over (het vignet) Gezonde School? Kijk dan op www.gezondeschool.nl.