Wil jij een voorlichter in jouw groep 7/8?
Fietstour 2023

Voel jij je een echte wereldburger? Wil jij elke dag Engels spreken? Heb je taalgevoel en een open mind voor wat er in de wereld te beleven valt? Dan is tweetalig atheneum of havo zeker iets voor jou!

Tweetalig Onderwijs (tto) is een mooie uitdaging. Je krijgt namelijk de helft van je vakken in het Engels. En...je gaat oefenen in de praktijk. Je mailt met leerlingen in het buitenland. En om het nog echter te maken ga je ook op uitwisseling. Dan kun je ‘live’ oefenen. En dat werkt top! Want je leert pas écht Engels spreken, als het niet anders kan. Bovendien kom je van alles te weten over andere culturen en gewoontes. Alleen maar voordelen dus.

We stellen wel wat eisen. Je moet gemotiveerd zijn en natuurlijk wel een beetje taalgevoel hebben.

  •  Tweetalig Onderwijs (tto) brochure 21/22 klik hier
  • PowerPoint presentatie "Online High tea & minilesjes TTO"  (19 februari '21) klik hier  

Extra informatie TTO:

Voor leerlingen van het TTO (klas 1, 2 en 3) wordt naast de vrijwillige ouderbijdrage jaarlijks een bijdrage gevraagd van 250 euro. Tevens worden de kosten voor een eventuele buitenlandse reis apart in rekening gebracht. Mocht de hoogte van deze bijdrage voor ouders een probleem zijn, dan gaan wij graag met hen in gesprek. Wij willen geen enkele leerling om financiële overwegingen uitsluiten van welk onderwijsprogramma dan ook. Daarnaast kunnen minder vermogende ouders voor de schoolbijdrage een beroep doen op Stichting Leergeld Deventer. Meer informatie vindt u op https://leerggelddeventer.nl/