Fietstour 2024

Ga je havo of vwo doen? Dan kun je ook kiezen voor tweetalig onderwijs. Je leert dan niet alleen vloeiend Engels spreken, je krijgt ook inzicht in andere culturen en gewoontes.

Onze wereld wordt steeds kleiner. We kunnen binnen enkele seconden contact hebben met alle uithoeken van de wereld en Engels is de taal die wereldwijd gesproken wordt. Als je kiest voor tweetalig onderwijs op Het Stormink krijg je meer dan de helft van de lessen in het Engels en spreek je deze taal al snel met het grootste gemak. Ook volg je extra lessen Engels en maak je in de derde klas het Cambridge English examen, een wereldwijd erkend examen voor de Engelse taal.

Tweetalig onderwijs is niet alleen leerzaam, het is ook heel erg leuk! Zo maak je in elk leerjaar een buitenlandse reis binnen Europa waarin je leert je Engels in de praktijk te brengen. In klas 1 ga je met je klas naar Cranbrook in Engeland en bezoek je Londen. In klas 2 is er een uitwisseling met leerlingen uit de Duitse stad Hamburg en in klas 3 bezoek je met je klas een andere school in het buitenland. Zo leer je je ook buiten Nederland prima te redden.

Hou je ervan om verder te kijken dan de grenzen van ons land, hou je van de Engelse taal en wil je een echte wereldburger worden? Kies dan voor tweetalig onderwijs op Het Stormink.

Wil je een aantal lessen meekijken met de brugklas tto (januari en februari 2024)? Geef je dan op voor “take a seat” via deze link.
Een andere mogelijkheid is je opgeven voor de “High Tea” op woensdag 6 maart. Je wordt ontvangen met een kopje English Tea and scones. Daarna zul je informatie krijgen over het tto en ga je zelfs een lesje meedoen om te ervaren of het tto iets voor jou is. Geef je op via deze link.

Extra informatie TTO:
Voor leerlingen van het TTO (klas 1, 2 en 3) wordt naast de vrijwillige ouderbijdrage jaarlijks een bijdrage gevraagd van 250 euro. Tevens worden de kosten voor de jaarlijkse buitenlandse reis apart in rekening gebracht (4 – 6 dagen, ± €430,-). Mocht de hoogte van deze bijdrage voor ouders een probleem zijn, dan gaan wij graag met hen in gesprek. Wij willen geen enkele leerling om financiële overwegingen uitsluiten van welk onderwijsprogramma dan ook. Daarnaast kunnen minder vermogende ouders voor de schoolbijdrage een beroep doen op Stichting Leergeld Deventer. Meer informatie vindt u op https://leergelddeventer.nl/