openhuis het stormink

Werken op je eigen manier Hoe leer jij het best? Iedereen leert anders. Misschien leer je makkelijk door een filmpje op YouTube.

Voel jij je een echte wereldburger? Wil jij elke dag Engels spreken? Heb je taalgevoel en een open mind voor wat er in de wereld te beleven valt? Dan is tweetalig atheneum zeker iets voor jou!

Het Stormink is een brede onderbouwschool voor leerjaar 1 tot en met 3. Je kunt bij ons van vmbo basis tot en met (tweetalig) atheneum doen.

Wij vinden het belangrijk dat onze leerlingen actief te maken krijgen met burgerschapsvorming en sociale integratie. De diversiteit aan leerlingen die op Het Stormink les volgt, is groot. Hiermee is de school zelf al een plek waar je leert om respectvol met elkaar om te gaan. Iedereen is gelijk en verschillend tegelijk. Hoe je daar mee omgaat, leer je onder andere op school.

ISK betekent Internationale Schakelklas. De leerlingen in deze klassen zijn afkomstig uit het buitenland en wonen korter dan twee jaar in Nederland. Wij leren hen zo snel mogelijk Nederlands, zodat zij hierna regulier Nederlands voortgezet onderwijs kunnen gaan volgen.

Als vmbo leerling maak je met oog op je eindexamen in 4 mavo, kader of basis, al in jaar 2 kennis met de 7 vmbo beroepenwerelden. Bij elke beroepenwereld hoort een aantal verplichte examenvakken. Daarnaast heb je wat ruimte om zelf vakken te kiezen.

Cambridge op het tweetalig atheneum (tto)

Binnen ons tweetalig atheneum ga je je ‘Cambridge’ examen halen. Je leert dan heel goed Engels op een niveau dat in de wereld om ons heen erkend is.

Het Stormink heeft het vignet Gezonde School. Dit betekent dat onder meer de kantine in onze school voldoet aan kwaliteitscriteria opgesteld door externe deskundigen. Wij zijn trots op dit resultaat! En…het gaat veel verder dan wat in de kantine te koop is…