Informatie avond 2021
Open Huis Het Stormink | vrijdag 14 januari 16:00 - 20:00

ISK betekent Internationale Schakelklas. De leerlingen in deze klassen zijn afkomstig uit het buitenland en wonen korter dan twee jaar in Nederland. Wij leren hen zo snel mogelijk Nederlands, zodat zij hierna regulier Nederlands voortgezet onderwijs kunnen gaan volgen.

Onze ISK-leerlingen krijgen zo veel mogelijk een programma op maat. Zij hebben vaak in hun eigen land heel verschillend onderwijs gevolgd, en het is aan ons dit aan te laten sluiten bij het aanleren van de Nederlandse taal en gewoontes. ISK is er op 2 locaties; locatie Het Stormink en een tweede speciale Stormink ISK-locatie aan de Koningin Wilhelminalaan. De meeste leerlingen hebben anderhalf á twee jaar nodig voordat ze zo ver zijn om in ons gewone voortgezet onderwijs te kunnen starten. Als ze dan 16 jaar zijn, gaan ze na de ISK vaak een MBO beroepsopleiding doen. Anderen vervolgen hun schoolopleiding aan het VAVO (Voortgezet Avond Volwassenen Onderwijs).

Over de afkomst van de ISK-leerlingen; sommigen zijn naar Nederland gekomen omdat hun ouders in Nederland werk hebben gevonden, bijvoorbeeld leerlingen afkomstig uit Polen. Anderen wonen hier omdat hun ouders zijn gevlucht uit hun eigen land door een oorlogssituatie. Op dit moment hebben we veel leerlingen uit Syrië en Eritrea. Wat ook voorkomt, is dat één van hun ouders een relatie heeft met een Nederlandse man of vrouw, waardoor zij met hun vader of moeder naar Nederland meeverhuizen. Zo komen zij in Deventer op Het Stormink in de ISK terecht.

 Meer informatie

Wilt u meer informatie over de Internationale Schakelklas neem dan telefonisch contact op met Het Stormink (0570-504660) en vraag naar Fura Grol of via de mail  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.