Fietstour 2024

Cambridge op het tweetalig atheneum (tto)

Binnen ons tweetalig atheneum ga je je ‘Cambridge’ examen halen. Je leert dan heel goed Engels op een niveau dat in de wereld om ons heen erkend is.

Drie jaar tweetalig atheneum op Het Stormink doen, levert je zelfs een Cambridge English certificaat op. Je maakt in ieder geval het examen Cambridge First (CFE: Engels op B2-niveau) en nog een deel Cambridge Advanced (CAE: Engels op C1-niveau). Daarnaast ontvang je aan het einde van je tto-opleiding op Het Stormink ook nog een speciaal tto-diploma van Nuffic als bewijs dat je drie jaar tweetalig onderwijs hebt gevolgd.

Cambridge op het reguliere atheneum

Op het ‘gewone’ atheneum krijg je ook extra lessen Engels. Daar merk je niks van, want dat zit gewoon in het rooster. Nadat je drie jaar Engels hebt gehad, kun je er voor kiezen om op te gaan voor het Cambridge examen First (CFE: Engels op B2-niveau). Als je dit gaat doen, ben je bijna zeker van een certificaat. Omdat we een erkend Cambridge instituut zijn, is onze ervaring dat we vrijwel ieder jaar 100 % geslaagden hebben. Een resultaat waar we heel trots op zijn!