Fietstour 2024

Voel jij je een echte wereldburger? Wil jij elke dag Engels spreken? Heb je taalgevoel en een open mind voor wat er in de wereld te beleven valt? Dan is tweetalig atheneum zeker iets voor jou!

Tweetalig Onderwijs (tto) is een mooie uitdaging. Je krijgt namelijk de helft van je vakken in het Engels. En...je gaat oefenen in de praktijk. Je mailt met leerlingen in het buitenland. En om het nog echter te maken ga je ook op uitwisseling. Dan kun je ‘live’ oefenen. En dat werkt top! Want je leert pas écht Engels spreken, als het niet anders kan. Bovendien kom je van alles te weten over andere culturen en gewoontes. Alleen maar voordelen dus.

We stellen wel wat eisen. Je moet atheneum doen en natuurlijk wel een beetje taalgevoel hebben.

DRTV - uit de school geklapt

Op donderdag 17 oktober 2019 hebben leerlingen uit 2TA van Het Stormink een eigen radiouitzending gemaakt voor DRTV. Zij vertellen over wat TTO inhoudt, hoe het op Het Stormink werkt én ze mochten hun eigen muziek uitkiezen! Besluister hieronder de hele uitzending of bekijk het aankondingingsfilmpje wat de leerlingen zelf hebben gemaakt:

                                                                         

 -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Extra informatie TTO:

Voor leerlingen van het TTO (klas 1, 2 en 3) wordt naast de vrijwilige ouderbijdrage jaarlijks een bijdrage gevraagd van 250 euro. Tevens worden de kosten voor een eventuele buitenlandse reis apart in rekening gebracht. 

Mocht de hoogte van deze bijdrage voor ouders een probleem zijn, dan gaan wij graag met hen in gesprek. Wij willen geen enkele leerling om financiële overwegingen uitsluiten van welk onderwijsprogramma dan ook. Daarnaast kunnen minder vermogende ouders voor de schoolbijdrage een beroep doen op Stichting Leergeld Deventer. Meer informatie vindt u op https://leerggelddeventer.nl/